Гергана Янева

Кормак Маккарти стъпва на „Кървав меридиан“ по териториите между Мексико и южните щати на Америка и бойните действия, които се водят там в средата на 19 век сред населението на мексиканските пуебло, индианските племена, новите заселници и американските войници. Още

Мо Йен избира последната екзекуция във великата Китайска империя да бъде „Изтезание със санталово дърво“. Тежкият и екзотичен мирис е подходящ за край на императорската династия.

Още

Да дадеш шанс на живота ти да ти се случи или „Струваше си да се опита!“.

Уилям Уортън дава на „АЛ“ пълното осъзнаване на състоянието му. Това е нещо като самонаблюдение на героя, без да е във форма на дневник.

Още

Тейлър Дженкинс Рийд разказва историята на рок чудото от седемдесетте „Дейзи Джоунс & The Six“. Тя е за събирането на харизматична група, която написва гениален албум, покорява класациите, прави шеметно турне и главоломно се разпада в пика на славата си.

Още

„Сред лилии красиви“ Джон Ъпдайк стига до заключение, че „Семействата са истинска загадка.“

Още

Едва излизам от увличащия водовъртеж от страници на „Ананасов компот за прекрасната дама“. Тези чистосърдечни пет разказа на места с груб език са пространството, където Виктор Пелевин мисли върху философски и религиозни теми до самозабрава. Още