Гергана Янева

„Сред лилии красиви“ Джон Ъпдайк стига до заключение, че „Семействата са истинска загадка.“

Още

Едва излизам от увличащия водовъртеж от страници на „Ананасов компот за прекрасната дама“. Тези чистосърдечни пет разказа на места с груб език са пространството, където Виктор Пелевин мисли върху философски и религиозни теми до самозабрава. Още

С „1Q84“ Харуки Мураками вкарва съмнение в реалността. Книгата му е своеобразна „игра на канджи“, оригинален начин да зададе въпроси, в които да отрази хода на съвременното общество.

Още

Николай Терзийски влиза в ролята на хроникьор, за да проследи скритите зависимости, които се съчетават, изграждат и мотивират чудните герои в „Хроники на неведомото“.

Още

„Рапорт пред Ел Греко“ е изповедта, която оставя Никос Казандзакис след себе си. Не толкова, за да остави нещо, а по-скоро за да подреди житейските си терзания, пътищата, по които е минал, докато е изследвал себе си. Още

„Ужасно силно и адски близо“ е роман за болката. Онази, непоносимата, от загубата на непрежалим човек. Невъзвратимата загуба, с която е адски трудно да се живее, но и която поражда тотална липса, ако забравиш.

Още