4 септ 2017

Из софийските потайности с “квАРТал фестивал”


Бургери и тетрис, голдън ретрийвъри и галерия, баня и кино, Путин и сафрид, ракия и калашници, обущар и пожарна. Тези невероятни съчетания са съвсем реални и съществуват на едно-единствено място – квАРТалът на контрастите.

Под мотото "Различното живее прекрасно заедно", от 15 до 17 септември, ще се проведе второто издание на атрактивния градски форум "квАРТал фестивал", който отново ще насели познатия периметър между бул. "Дондуков", бул. "В. Левски", бул. "Сливница" и бул. "Мария Луиза".  

Тази година фестът ще бъде още по-цветен и интересен, защото ще разкрие на всички гости и жители на столицата своите потайности.

В афиша са включени множество работилници, архитектурни, исторически и опознавателни обиколки с гид, гурме тур с награди, изложби, поп-ъп галерии, изпълнени със съвременно изкуство, театрални пърформънси, стрийт арт, графити и хип-хоп танци, социални кулинарни активности, музика на живо и диджей партита, богата и разнообразна детска програма и дискусионен форум.  

Организаторите от „квАРТал колектив" застават зад една важна обществено-социална кауза, която цели да насочи общественото внимание към множеството зелени площи в квАРТал-а, голяма част от които са или неглижирани от собствениците си, или превърнати в паркинги. Колективът започва активна агитация, насочена към собственици и граждани за почистване и запазване на градинките, защото те са истинското съкровище на всеки град и квартал.