5 септ 2017

“Капана фест” - духът отново излиза от бутилката


Шестото издание на „Капана фест" започва на 29 септември и в рамките на три дни ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.

Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен базар "Капана", който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите произведения в няколко тематични зони: "Авторски изделия", "Натурални храни и напитки", "Грамофонни плочи", "Съвременна българска мода" и др.

Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени родни артисти, а голямата изненада, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете, е специален гост от Лос Анжделис. Ключов акцент е и концерт в чест на покойния вокалист на Linkin Park Честър Бенингтън. Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на групата да оставят своето послание върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица наши музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park.

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на старинни автомобили, с който клуб "Ретро" - Пловдив ще отпразнува своя 25-ти юбилей. Събитието ще представи класически коли от 40', 50', 60' и 70' и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.

Фестивалът ще разгърне още и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър.