12 април 2017

Лятната академия “Да умреш от смях” набира участници


За втора поредна година екипът на сдружение АРТЕ УРБАНА организира лятна академия за драматургично писане. Тазгодишното издание е озаглавено "Да умреш от смях" и ще се проведе в Боженци, Габрово и София от 29 юли до 9 август.

Форумът е предназначен за студенти и млади професионалисти от всички артистични сфери и творчески индустрии, желаещи да развият уменията и знанията си в писането на текстове за театър, документално кино, физически подход към писането и други мултидисциплинарни и най-съвременни форми на изкуство. Академията ще даде също възможност на участниците да срещнат бъдещи приятели, партньори и сътрудници от цяла Европа.

Сред лекторите се открояват имената на Андреа Брунело, Марко Стаменкович, Фернандо Санчес-Кабесудо, Линда Кларк, Елица Георгиева, Катарина Машенка Хорн, Сара Грочала.

Официалното откриване е на 29 юли в София. Още на следващия ден всички участници ще отпътуват към Габрово и след това за Боженци, където ще останат до края на събитието. Важни отправни точки ще бъдат посещенията на Бузлуджа, както и любопитна лекция, свързана с  изложба с куратор Марко Стаменкович в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Таксата за участие е 120 лв. за един уъркшоп, 200 - за два и 260 лв., ако искате да участвате и в трите. Желаещите да се включат трябва да изпратят резюме с кратко мотвационно писмо и да посочат в кои ателиета искат да участват на bozhentsi2017@gmail.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 май.

Повече информация можете да получите тук.