18 ян 2017

Ателие “Мави” и още нещо…


Ателие „Мави“ (ул. „Братя Миладинови“ 156, Варна) е последното ми откритие. Уютно и стилно местенце, в което се творят чудеса. Всеки предмет, излязъл изпод ръцете на Миглена Тодорова, е уникат. Изпипан до най-малкия детайл, изпълнен с въображение и усет за красивото. Късчета съвършенство.

Началото поставя преди няколко години. Започва, както повечето си колеги, с декупаж. Минава на трансфер, рисуване и какво ли още не. Обикаля, гледа, взема часове, разширява хоризонтите. Водена от любопитство и желание да се научи, започва да следи руските и испанските майстори в областта, да рови за клипчета в интернет, да опитва сама да създава свои авторски техники. Непрекъснато търси да открие нещо ново, нещо различно, с което да усъвършенства сътвореното. Но това, което най-много й помага при работата, е смелостта да експериментира. Е, признава, че понякога и тя не знае съвсем точно как е достигнала до даден ефект, но това само удостоверява отново уникалността на изработените от нея красоти. Верен помощник и сътворец е съпругът ѝ, Иван Тодоров. Той е майстор на иглата и конеца. Негово дело е всичко свързано с шиене – цветя, сърца, торбички с лавандула, мартеници...

„Няма по-вдъхновяващо от усещането, че с малко въображение и сръчност можеш да превърнеш всяка къща в уютно и неповторимо място, със собствена визия и дух. Материалите, които използвам са разнообразни. Обичам естествените тъкани като лен и памук, дърво. Не ме е страх да изпробвам и смесвам техники“, споделя Миглена Тодорова.

В Ателие „Мави“ ще откриете това, което ви трябва, както и още нещо… Сигурна съм!

Можете да ги откриете и на фейсбук страницата им: тук