27 фев 2017

Изкуството в интериора


Добрият дизайн се постига както чрез основните елементи от интериора, така и с помощта на детайлите, дори и на най-дребните. Арт предметите – картини, гоблени, скулптури, декоративни пана, мозайки и витражи е добре да бъдат избирани така, че да са в хармоничен диалог със стила на пространството и с визията за изкуство на обитаващите. Декорирането на всяко помещение е нещо много лично. То съдържа в себе си спомени, информация и отрязък от време.

Няма правила, според които да изберем подходящия арт акцент за един интериор. Добре е той да бъде съобразен с големината на помещението, с неговото предназначение, с общия колорит, изложението, осветеността и съотношението между заетата с обзавеждане площ и свободното пространство наоколо.

Авангардно изкуство, графити, художествена фотография, динамични градски пейзажи и табели са идеални за интериори в модерен, индустриален, градски стил или контемпорари. На класически издържаната мебелировка пасват живописни картини, портрети и гоблени в орнаментирани, позлатени рамки. Рустик стилът предполага провансалски пейзажи, ловни сцени и натюрморти. Акварели и графики на флорална и пейзажна тематика, филмови плакати и ретро фотографии допълват винтидж пространствата и тези в стил Шаби Шик.

Тези насоки са просто подкрепа на най-точния начин за избор на изкуство – според личната интуиция, праг на естетика и персонално светоусещане.

 

С любов към детайла!

Soff Design Studio (web и fb)