29 септ 2016

Мебели с въображение


След абсолютната класика - диванът Честърфийлд, темата на последната статия преди лятната ваканция, днес ви представям едни съвсем модерни, нестандартни и в същото време близки до природата дизайнерски мебели.

Не е ли прекрасно, когато чисти и естествени материали като необработено дърво и камък с натурална визия, се съчетаят с напълно контрастни на тях стъкло – прозрачно или оцветено и желязо – излъскано или боядисано?!? Дали като основна или помощна масичка, една толкова екстравагантна вещ винаги ще се превърне в акцент в зоната с мека мебел или по-голямо пространство и ще придаде своеобразна атмосфера и съвсем различно настроение. Носеща в себе си и светлина или осветена допълнително, тя би украсила всеки интериор, чиято визия позволява подобна закачка – най-често това са модерни помещения, решени в индустриален или градски стил, минимализъм или контемпорари.

Разбира се, като всяко друго обзавеждане, за да са удобни и функционални, дизайнерските мебели следват всички стандартни размери. За да бъдат създадени, са необходими високи умения и добри технологии, но най-вече – много въображение.

С любов към детайла!

Soff Design Studio ( web и fb )