30 ян 2017

С аромат на дърво


След като в последните три месеца на миналата година разгледахме интериори с видим бетон, тухла и камък като финиши за стени, подове и тавани, ето я и първата тема за 2017-та. За нея съм се спряла на дървото като облицовка, ламперия, декорация и акцент. И щом говорим за дърво, нека то да е напълно естествено. Предлагат се много изкуствени продукти, наподобяващи неговата визия, но единствено цветовият колорит, текстурата и най-вече топлината и уютът на истинското дърво биха ни дали онази неповторима атмосфера, онзи допир и дори аромат, който търсим за нашето пространство.

Красотата на подовете е утвърдена през годините. Това, което устойчиво се налага като тенденция в съвременния дизайн, са дървените облицовки, ламперии и тавани. Те присъстват както в модерни и контемпорари интериори, така и при прилагането на рустик, индустриален или градски стил.

Пана, ламели или дъски могат да покриват цели стени, или да се явяват като акцент, подчертаващ отделна стена или обзавеждане. Цветът зависи както от вида на материала, така и от неговата обработка – с масло, байц или лак. В модерните интериори се използва дърво с гладка, хомогенна и правожилна структура, а в пространствата решени в рустик или провинциален стил, то е по-необработено и наситено с чепове и беловини.

Ако искате да се обградите с усещане за натуралност, топлина и комфорт, бъдете сигурни, че с подходящите дървени елементи лесно ще го постигнете!

 

С любов към детайла!

Soff Design Studio  (web и fb)